EuroCC@Türkiye Yüksek Başarımlı Hesaplama Kış Okulu 8-13 Şubat 2021
Her eğitim-öğretim yılı başında Hazırlık eğitimi öngörülmeyen ve eğitimlerini Türkçe olarak yürüten programlara kayıtlı öğrenciler için yabancı dil 1 ve yabancı dil 2 derslerinden muafiyet sınavı yapılır. Bu sınavlar eğitim-öğretimin başlamasından itibaren ilk iki hafta içinde Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılır. Bu sınavda 70 başarı notu alan öğrenciler yabancı dil derslerinden muaf sayılır. Hazırlık eğitimi öngören ve eğitimlerini yabancı dille yürüten programlara kaydolan öğrenciler için her eğitim-öğretim yılı başında bir yabancı dil muafiyet sınavı yapılır. Bu sınavlar Üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından eğitim-öğretim başlamadan önce yapılır. Bu sınavda 70 başarı notu alan öğrenciler ile KPDS ve ÜDS sınavlarından 60 başarı notu sağlayan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf sayılır. Bu durumda olan öğrenciler, yeni okuyacakları derslere denk olan ve önceden okuyup başarılı oldukları derslerin kredisi kadar (ortak zorunlu ve seçmeli dersler hariç) üst yarıyıldan ders alabilirler. Her eğitim-öğretim yılı başında yeni kaydolan öğrencilere Temel Bilgi Teknolojileri Dersi Muafiyet sınavı uygulanır. Enformatik bölümü tarafından eğitim-öğretimin başlamasından itibaren iki hafta içinde yapılan bu sınavlardan 70 başarı notu alan öğrenciler bu dersten muaf sayılır. Süresi içerisinde kaydını yaptıramayan öğrencilerin mazeretine ilişkin başvuruları, eğitim-öğretim yarıyılının/yılının ilk iki haftası içinde kabul edilir. Mazereti ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri, ekle/sil haftasında tamamlanır. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenci kayıt yaptırmadığı yarıyılda/yılda öğrencilik haklarından yararlanamaz.
- Yüklenme senedi miktarı, her eğitim-öğretim dönemi için Başkanlık tarafından belirlenir.
- (5) Başvuruda bulunan adaylardan Başkanlıkça belirlenen miktarda sınav ücreti alınır.
- (4) POMEM’den çıkan veya çıkarılan adaylar, eğitim-öğretimin başlangıcına kadar yapılan masraflardan sorumlu tutulmazlar.
- Lisans öğrenimine devam eden bir öğrenciye, ilk dört yarıyılın veya ilk iki yılın bütün derslerinden başarılı olması ve GNO?
E) Soru hazırlama komisyonu; üç rütbeli personel ve sınav konularına göre yeterli sayıda öğretim elemanından oluşur. (2) Aranılan nitelikleri taşıyan ve birinci fıkrada istenen belgeleri getiren adayların şahsen başvuruları Başkanlıkça uygun görülen Müracaat Kabul Komisyonlarınca alınır. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda başvurunun olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlıkça değiştirilebilir. MADDE 7 – (1) POMEM’lere alınacak öğrenci sayısı, başvuru ve sınav tarihleri Başkanlık resmi internet sayfasında veya diğer uygun iletişim araçlarıyla duyurulur. (2) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar. (5) Sınavı kazananların POMEM’lere planlanması, Başkanlıkça belirlenen kriterlere göre bilgisayar ortamında yapılır.
(2) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumsuz olan veya Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri taşımadıkları anlaşılan, istifa eden ya da vefat eden adayların dosyaları POMEM Müdürlüğü tarafından Başkanın onayı ile işlemden kaldırılmak üzere Başkanlığa gönderilir. MADDE 14 – (1) Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. (3) Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, aynı başvuru dönemi içinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar. 2547 Sayılı Kanunu’nun 44 üncü maddesinde öngörülen eğitim-öğretim süreleri, iki yıllık ön lisans öğrencileri için dört, dört yıllık lisans öğrencileri için yedi yıldır. Öğrenciler normal eğitim-öğretim süresi beş yıl olan programları sekiz yılda, altı yıl olan programları ise dokuz yılda tamamlamak zorundadır. Yıl içinde devamı alınan ve başarısız olunan derslerin yanında akademik yetersizlik sonucu veya diğer nedenlerle alınamayan dönemlerin derslerinden yaz okuluna devam edebilirsiniz. Bir öğrencinin izlemekte olduğu programdan mezun olabilmesi için yasal süre içinde devam etmekte olduğu programı en az 2.00 Genel Not Ortalaması (GNO) ile tamamlamaları zorunludur.
Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 22. Yurt içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 Sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun doğrultusunda karşılıksız verilen paradır. Diploma, sertifika ve uzmanlık belgesini kaybedenlere kaybedilen belge yerine geçecek bir belge düzenlenir. Bu belgeleri kaybedenler Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat edip, İstanbul, Ankara, İzmir’de yayınlanan ülke kapsamındaki bir gazetede üç gün ara ile iki defa yayınlatmak üzere (Kayıp Diploma) kayıp ilanı vermelidir. Bu ilanda belgenin türü,nereden alındığı, numarası, mezuniyet yılı, dönemi, kaybedildiğinden hükmü kalmamıştır yazılır. Diplomayı kaybeden kişi iki kez yayınlanan gazetelerin birer suretlerini dilekçesine ekleyerek bağlı olduğu fakülte / yüksek okul öğrenci işlerine müracaat etmelidir.
Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından sınav ücreti alınmaz. MADDE 5 – (1) POMEM’lere, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler. MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak öğrencilerde aranılacak şartlar ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Anadal programından mezuniyet hakkını elde eden ve yandal programını en az 2.00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye yandal sertifikası verilir.Bu sertifika diploma yerine geçmez.Bu sertifika ilgi duyduğunuz bir alanla ilgili belli sayıda kredili ders alarak başarılı olduğunuz anlamını taşır. Anadal programından mezuniyet hakkını elde eden ve çift anadal programını en az 2.00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye ikinci anadal lisans diploması verilir.İkinci anadal lisan diploması haklarından da yararlanmanızı sağlar. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı kayıt işleminden sonra doğrudan öğrencilerin askerlik tecil işlemlerini yapmaktadır.
Fakülte / Yüksek Okul uygun gördüğü taktirde eğitim ücretinin yanı sıra ödenmesi koşulu ile kaydınız dondurulabilir. Bu süre içinde öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Öğrenciler her yarıyıl başında ve akademik takvimde belirtilen süreler içinde, Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretini ödeyerek kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Öğrenciler ders kaydını internet aracılığı ile yenileyebilirler. Öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumlu olup, kayıtlarını kendileri yenilemek zorundadırlar. Sabah Katkı Payını ödeyen öğrenciler öğleden sonra, öğleden sonra ödeyen öğrenciler ise ertesi gün sabah kayıtlarını internet aracılığı ile yapabilirler. MADDE 16 – (1) Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %30’u, fiziki yeterlilik sınavı puanının %30’u ve mülakat sınavı puanının %40’ının toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır.
MADDE 6 – (1) POMEM’lere alınacak öğrenci sayısı Başkanlık ile Personel Dairesi Başkanlığı tarafından; POMEM’lerin kapabahsegel giriş adresi, Emniyet Teşkilatındaki boş kadro sayısı ve ihtiyacı göz önüne alınarak, her dönem için, erkek ve kadın olmak üzere ayrı ayrı tespit edilir. Alınacak öğrenci sayısı başvuru tarihinden önce Genel Müdürün onayı ile kesinleşir. İlk önce yerel bir gazeteye kimliğinizi kaybettiğinize dair bir zayi ilanı vermeniz gerekir. Gazetede çıkan zayi ilanı ile birlikte 1 adet fotoğrafla öğrenim görmekte olduğunuz Fakülte / Yüksekokul öğrenci işlerine başvurmak suretiyle öğrenci kimliğinizi ile yeniden çıkartabilirsiniz. (3) Fiziki yeterlilik sınavına ilişkin bu Yönetmelikte yer almayan diğer düzenlemeler sınavdan önce Başkanlık tarafından hazırlanan talimatla belirlenir. (4) Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, sınav aşamalarına geçemezler. C) Ön sağlık kontrolü komisyonu; Başkanlık tarafından belirlenen bir doktor ve iki rütbeli emniyet mensubundan oluşur. B) Merkezi sınav komisyonu; Başkanlıkta üç emniyet müdürü rütbesinde personel ile iki öğretim elemanından oluşur. (3) Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır. (5) Başvuruda bulunan adaylardan Başkanlıkça belirlenen miktarda sınav ücreti alınır.